Coaching voor kinderen

Bij het begeleiden van kinderen start ik altijd met de ouders. We plannen eerst een kennismaking/intake in, om te bespreken wat er speelt en wat de hulpvraag is. Afhankelijk van de leeftijd en de behoeften van jullie kind kunnen we besluiten dat jullie als ouders bij de gesprekken zijn, echter wijst de praktijk uit dat het soms voor een kind makkelijker is zich uit te spreken zonder papa en mama in de buurt. Ik overleg dan met jullie kind of ik papa en mama mag vertellen wat er gezegd is tijdens het gesprek, of misschien wil jullie kind het zelf aan papa en mama vertellen. 

Misschien is jullie kind wel heel verlegen, en worstelt hij of zij daar zelf mee? Of heeft hij of zij last van onverwachtse woede buien?

Ik ga dus eerst met jullie als ouders in gesprek, waarna ik met jullie kind in gesprek ga. Ik heb daarvoor verschillende methodes, misschien door middel van een spelletje, kleurkaarten, of met playmobil poppetjes. Na afloop van een gesprek kan ik een kind nog een ondersteunende behandeling geven, en na een aantal sessies kan ik met jullie als ouders rond de tafel gaan zitten voor een evaluatie.

Belangrijk is, wat er ook gezegd word, ik oordeel niet. Ik houd hooguit een liefdevolle spiegel voor, mijn doel is om alle partijen met een goed gevoel en de juiste handvaten naar huis te laten gaan.