Gronden

Ik schrijf altijd wel over overprikkeling, en hoogsensitief zijn, maar wat doe je, wanneer je overprikkeld bent? En hoe zorg je dat je minder snel overprikkeld raakt?

Lees meer »

Erkenning

Als kind, wil je erkenning, wanneer je een mooie tekening hebt gemaakt. Je wilt horen dat mama het knap vind, wat je hebt gedaan. 

Lees meer »

Emoties

Emoties.... Iedereen heeft ze.  Of je nu vloekt op de bestuurder voor je die niet doorrijd,  je afgewezen voelt door een vriend of vriendin, of rouwt om een dierbare die is overleden. 

Lees meer »

Prikkelverwerking bij kinderen.

Een filter. De meeste (volwassen) mensen, hebben er een. Het zorgt ervoor dat je, wanneer je in gesprek bent, de achtergrond geluiden kunt 'uitschakelen', en dat je niet alle energieën van een overvolle kamer oppikt.

Lees meer »

En toen.. werd alles beter

Ik zal jullie besparen hoe mijn hele leven eruit zag.. Maar dit stukje wil ik toch wel graag met jullie delen. Om te laten zien, dat het altijd beter kan worden, zeker, nadat je met jezelf aan de slag gaat! Ja, je bent goed genoeg, je bent goed zoals je bent, als je daar zelf maar gelukkig mee bent.

Lees meer »

Hoe het begon...

Na een wat lastige start van mijn leven, ziekenhuis opnames, operaties etc.. Ging ik net als elk kind gewoon naar school. Maar waar veel kindjes na school nog met alle plezier met hun vriendjes en vriendinnetjes wilden spelen, had ik daar totaal geen behoefte aan. Uitgeput, van de prikkels die ik binnen kreeg op school. 

Lees meer »