Prikkelverwerking bij kinderen.

Gepubliceerd op 7 oktober 2021 om 17:43

Een filter. De meeste (volwassen) mensen, hebben er een. Het zorgt ervoor dat je, wanneer je in gesprek bent, de achtergrond geluiden kunt 'uitschakelen', en dat je niet alle energieën van een overvolle kamer oppikt.

Veel (jonge) kinderen zijn hoogsensitief. Zij hebben geen filter, om het maar heel hard te zeggen. De zintuigen staan continue op scherp, en je kindje hoort, ziet, en voelt dingen veel sterker dan gemiddeld. Dit kan erg uitputtend zijn, en soms zelfs lichamelijke klachten geven. 

Daarom wil ik jullie in deze blog graag meer vertellen over hoe je kindjes kunt leren omgaan met een leven zonder filter. 

Ik geef hieronder tips, die ik vanuit mijn opleiding heb meegekregen, maar ook trucjes die ik zelf toepas, en die goed werken. 

 

Tip 1: laat je kindje regelmatig, zeker bij drukke plekken, zijn zonnevlecht dichtdraaien. Leer je kindje dit aan, of doe het zelf. Door je rechterhand net boven de navel te leggen, en 3 keer met de klok mee te draaien, sluit je de zonnevlecht af. Laat na het draaien je hand een minuutje op de zonnevlecht liggen. 

De zonnevlecht is de chakra waar alle energieën binnen komen, wanneer je deze afsluit creëer je al een filter, de energieën blijven zo buiten. 

Tip 2: Laat je kindje mantra's zeggen: Ik ben sterk, en alle energie van andere mensen mag bij mij wegblijven. Ik sta in een grote bubbel, en alles wat ik niet nodig heb blijft daarbuiten. Ik ben sterk, ik ben groot. 

Laat je kindje zich ook voorstellen dat het in een bubbel staat, waar alles wat teveel prikkels geeft en je kindje niets brengt, zo vanaf glijdt.

Tip 3: Laat je kindje even op bed of op de bank gaan liggen, en strijk alle energie van het hoofd naar de tenen af. Leg je handen op het hoofd, en laat ze langzaam en stevig over het lichaam naar beneden glijden. Zorg dat je de armen, de benen, en heel de rug of buik mee neemt. Laat je kindje mee visualiseren, dat alles van het lichaam af mag glijden wat niet meer nodig is. 

Tip 4: Zet je kindje na een drukke dag altijd even onder de douche. Niet om te wassen, maar om het water van de douche alle energieën weg te laten spoelen. 

Tip 5: Probeer je kindje wanneer het ermee worstelt, uit te leggen dat hij of zij een bijzondere gave heeft, hij of zij kan goed voelen. Laat je kindje weten dat het iets moois is, maar dat het belangrijk is dat hij of zij zich goed afsluit. Probeer het kind vooral zelfvertrouwen mee te geven, wanneer een kind zelfvertrouwen heeft maakt hij zich onbewust groot, waardoor de prikkels ook minder hard aankomen.

 

Ik hoop dat je hier wat aan hebt, deze tips zijn natuurlijk niet alleen voor kinderen..

 

Veel liefs!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.