Hoe het begon...

Gepubliceerd op 26 mei 2021 om 21:13

Na een wat lastige start van mijn leven, ziekenhuis opnames, operaties etc.. Ging ik net als elk kind gewoon naar school. Maar waar veel kindjes na school nog met alle plezier met hun vriendjes en vriendinnetjes wilden spelen, had ik daar totaal geen behoefte aan. Uitgeput, van de prikkels die ik binnen kreeg op school. 

Ik had vaak hoofdpijn, en was moe. De oorzaak van de hoofdpijn werd ook vaak gezocht bij mijn waterhoofd, waarmee ik geboren ben, maar 9 van de 10 keer dat we in het ziekenhuis een scan lieten maken, was er niets te zien.

Al op heel jonge leeftijd, begon ik ook dingen te voelen, en te zien. Ik zag engelen, hoorde stemmen, en soms voelde ik zelfs de pijn van anderen. Ook zag ik al van jongs af aan mooie kleuren, die niemand anders leek te zien.

Mijn ouders zijn altijd erg begripvol geweest, hebben me altijd serieus genomen, en me geprobeerd te steunen.

Echter was het voor hen ook altijd gissen, wat is dat toch? Waar komt het vandaan?

Op een avond, voor ik naar bed ging ben ik eens een verhaal begonnen tegen mijn moeder.. waardoor voor haar alle puzzelstukjes op zijn plek vielen. Je kunt erover lezen in mijn blog Mijn bijna doodervaring. Mijn moeder nam mijn verhaal uiterst serieus en begon te lezen. Veel mensen die een bijna dood ervaring (BDE) hebben gehad worden daarna heel gevoelig. Alle puzzelstukjes vielen voor haar op zijn plek. 

 

Die keer dat we in de dierentuin naar de dieren keken, en ik ineens last kreeg van mijn been, terwijl er achter mij een man langs liep, die duidelijk last had van zijn been? Ik voelde zijn pijn. Te jong om te beseffen hoe ik me voelde, wat ik voelde, te jong om het duidelijk te kunnen verwoorden, maar gelukkig had ik mijn ouders, die het zo serieus namen, en mij steunden. 

 

Zo kabbelde mijn jeugd een beetje verder.. Veel bijzondere momenten meegemaakt. engelen gezien, energieën gevoeld, veel moe geweest. 

Dit, is precies waarom ik dit werk ben gaan doen. Ik wil kindjes zoals ik helpen, op een liefdevolle manier ondersteunen, leren zichzelf af te sluiten, ze leren, dat ze goed zijn zoals ze zijn. Met al hun gevoeligheden. Het beestje heeft tegenwoordig een naam, hoogsensitiviteit. Betekend voor mij nu niks meer dan: je kunt goed voelen.

Lees in mijn volgende blog hoe ik zelf leerde mijn hoogsensitiviteit in te zetten.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.