Gronden

Gepubliceerd op 2 november 2021 om 14:27

Ik schrijf altijd wel over overprikkeling, en hoogsensitief zijn, maar wat doe je, wanneer je overprikkeld bent? En hoe zorg je dat je minder snel overprikkeld raakt?

 

Gronden!!!

Zorgen dat je stevig in je lichaam zit, goed in je vel, met beide benen op de grond.

Daar zijn verschillende trucjes voor. Wat ik zelf altijd doe is douchen. 

Ik werk nu nog in een winkel, waar ik soms ook best overprikkeld van kan raken. Na thuiskomst heb ik dan ook een vast ritueel, er moet gedoucht en gegeten worden. 

Ik voel dan letterlijk dat ik weer terug bij mijzelf kom. 

 

Ik heb een aantal mooie oefeningen om je kindje te helpen met gronden, ze zijn nog leuk ook! 

- Boompje spelen: Speel samen met je kindje dat jullie bomen zijn. De voeten zijn de wortels van de bomen die heel diep in de aarde steken. De boom haalt kracht en groei uit de grond, en wordt op die manier groot en sterk! Ga met beide benen stevig op de grond staan en verroer je niet. Doe je ogen dicht, en stel je voor dat je een heeeeele dikke boom bent. Aan je voeten zitten de wortels van de boom vast. De wortels zijn enorm! voel je dat je net zo stevig staat als een boom? Niemand krijgt je van je plek!

 

- Voetbal rollen. Rol met je voeten over de voetbal. Leg het voor je op de grond, en zet je voet erop. Rol dan een tijdje heen en weer met je voet: van dje tenen tot je hiel, en weer terug. Doe dit ook met je andere voet, anders is het net of je scheef staat, voel maar eens!

 

- Op een ballon zitten. Wanneer je op een niet al te hard opgeblazen ballon gaat zitten, op een redelijk zachte ondergrond, de ballon zal niet klappen als je in je gevoel zit!

 

- Even lekker stampen! Het liefst in de plassen. Natuurlijke voeding!

- Op een been gaan staan, en zwaaien met je andere been.

- Zwemmen, yoga, of andere sporten.

- In de regen lopen, Laat alles maar lekker van je af spoelen!

- Op blote voeten lopen, lekker in het zand of de aarde.


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.